PC és PC szoftverek

Ez az oldal pc játékokkal, és magával a pc-vel fog foglalkozni.

Race Driver Grid

2008.10.10. 14:25 :: R4T3N

Race Driver Grid

R4T3N

 

Azt hiszem a legegyszerűbben erről a játékról így lehet nyilatkozni: FANTASZTIKUS.

A Codemasters igen nagyot aratott ezzel a játékkal, hisz a jó szempontok mellett eltörpülnek azok a rossz élmények, amiben a játékosnak élménye lehet- sőt, talán nincs is ebben a játékban semmi, amiért nem ajánlanám mindenkinek. a TOCA utódja eltér elődjétol, bár ez szerintem előnyére vált. Versenyezhetünk Amerikában, Japánban, és Európa számos városában.

Amerika: Itt az utcán versenyzünk, a kanyaroknál az ütközést gumikból kirakott fal csökkenti, azonban néha ez sem elég, és keményen megsínyli járművünk apró hibánkat- nem vettük le a gázról a lábunk elég hamar.

Európai pályáinkon már biztosabb a dolog, ott kevesebb a halálozási arány, ugyanis a gumit és a falakat felcseréli a sóder, néhány esetben a csúszós fű. Itt már jobban kell vigyáznunk, hisz az útról letérve leragadva a sóderban elég sokat veszíthetünk esélyeinkből.

Japán: Itt a driftre fektették a hangsúlyt a fejlesztők, és én ezeket szerettem a legjobban a GRID-ben. A drift jelentése, ha egyesek nem tudják, egyes kanyarok "farolással" való bevétele, azaz: húzd a kéziféket, pörgesd a kereket, és ne érj a falhoz! hisz akkor értékes pontokat veszíthetsz. 

Ha gép ellen versenyzünk, akkor nem igazán izgalmas a játék, hisz betartja a szabályokat, nem szeret lökdösködni, félti az autóját, okosan választja meg a sebességet, és veszi be a kanyart- amit mi egy kis kövér gázzal megtoldva kétszer olyan gyorsan bevehetjük, bár ennek az ára sokszor a futóművünk.  Ha online játszunk, akkor viszont izgalmasabb lehet, hisz elég sokan vannak akik a "told neki Sanyi!" módszert alkalmazzák, ezálltal nem csak saját autójukat, de a miénket is könnyen lenullázzák.  A grafikája a játéknak megnyerő, a fizikai kihatások realisztikusak, autó törése befolyásolja járművünk irányíthatóságát- azaz 1-2 erősdebb karambol után könnyen alulkormányzott lehet a négykerekű, esetleg elkezd oldalra húzni- ami nagyon idegesítő. Azonban ha lenullázzuk autónk visszapörgethetjük az időt, és újra megpróbálkozhatunk a kanyar bevételével (Mintha egy perzsa hercegnek is lett volna ilyen képessége)

Ami nagyon idegesített a játék során, hogy nincs zene versenyzés közben, amikor viszont ütemesen ismétlődő zenei hanghatásokat hallunk akkor sem épp az én stílusom (azaz techno-s szar volt), nem úgy, mint 1 NFS-ben, ahol rock-ot hallgathatunk miközben gumitgyilkolunk. Eleinte sokaknak az irányítás is gondot jelenthet, viszont javasolni tudom a beállításoknál az advanced részt, ott be lehet állítani a fék erősségétől az autó húzásáig mindent. Ezzel elszórakoztam kicsit, aztán kialakult hogy milyen versenyhez mit használjak, és így már "profin" toltam.

Összesítve: a GRID egy felejthetetlen autóversenyzős játék, és szépségei mellett eltörpülnek negatív tulajdonságai. Szerintem 10 évtől terjedően a 30-40évig lelhetnek benne örömet a számítógépes játékokkal játszóak, és én személy szerint ajánlom.

 

Minimális gépigény: Ajánlott gépigény:
CPU:Pentium 4 @ 3.0GHz or Athlon 64 3000+ CPU:Intel Core 2 Duo @ 2.66Ghz or Athlon X2 3800+
RAM:1GB RAM RAM:2GB RAM
VGA:Graphics Card*: GeForce 6800 / Radeon X1300 or above VGA:Graphics Card*: GeForce 8800 or Radeon X1950
OS:Windows XP/Vista. (If running Windows Vista, SP1 is recommended) OS:Windows XP/Vista. (If running Windows Vista, SP1 is recommended)
HDD:12.5 GB Hard Drive Space HDD:12.5 GB Hard Drive Space
Hang:DirectX Compatible Sound Card Hang:Sound Card: Creative Sound Blaster X-Fi Sound Card
DirectX:DirectX 9.0c DirectX:DirectX 9.0c
Felbontás:  Felbontás: 
ODD:Dual Layer Compatible DVD-ROM Drive ODD:Dual Layer Compatible DVD-ROM Drive
Hálózat:TCP/IP mode (2-12 players) Requirements:

Broadband internet connection required - 512kbps + Recommended


TCP/IP Network
 Hálózat:TCP/IP mode (2-12 players) Requirements:

Broadband internet connection required - 512kbps + Recommended


TCP/IP Network

2 komment

Címkék: verseny 2 driver auto grid sebesség

A bejegyzés trackback címe:

https://raten.blog.hu/api/trackback/id/tr35707097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

victorr 2008.10.13. 22:28:59

ember neked ízlésed van xd
ritka az iesmi
süti beállítások módosítása